Botox kezelés

A kezelés alkalmas a szemöldökök közötti ráncok (a glabella), a homlokráncok, és a szarkalábak, kezelésére. 


A természetben is előforduló Botulinum A toxin a mimikai izmok mozgásának gátlásával fejti ki ránctalanító hatását az arcon.
A botox kezelés során a ráncok kialakulásában szerepet játszó mimikai izmokba az orvos megfelelő mennyiségű botox injekciót fecskendez egy nagyon vékony tűvel.
A botox kezelés hatására a kezelt izmok ellazulnak, s a ráncok öt nappal a kezelést követően kisimulnak. Az eljárás maga kb. 15-20 percig tart, egy évben többször megismételhető.
A botox hatása a kezelést követően kb. 3-6 hónapig tart.

 

A ráncok esetén alkalmazott botox-kezelés egyszerű, gyors injekciós technikával történik. Mellékhatás igen ritkán fordul elő, hatása hosszú ideig megmarad, ismételt kezelések esetén is biztonságosan alkalmazható.

A botox kezelés elsősorban a mimikai ráncok (dinamikus ráncok), vagyis az arcizmok által okozott ráncok esetében eredményes. Ezek a következők: a szem környéki szarkalábak, a szemöldökök közötti függőleges ráncok (az ún. „haragos” ráncok), a homlokráncok.

 

A botox-kezelés során egy botulinum toxin nevű bakteriális fehérjét injekciózunk a ráncokat képző izmokba. A botulinum toxin az izmokban átmenetileg gátolja az idegvégződések és az izom közti ingerületátvitelt. Ezzel ellazítja a ráncokat okozó izmokat, így nem tudják a felettük levő bőrt „összegyűrni”, vagyis ráncokat képezni.

A ráncok botox-kezelése egyszerű beavatkozás, mely során a botox-ot a legvékonyabb tűvel, kis kellemetlenséget okozva, a ráncot előidéző izmokba adjuk be. A beavatkozás nem tart tovább 15-20 percnél.

 

A kezelt területek mimikai izmait a beavatkozás utáni 2 órában intenzíven használja, hogy az izmok a botulinum toxint felvegyék. A beavatkozást követő 3-4 órában a fejét tartsa függőlegesen, kerülje a fekvést, a lehajlást, a szoláriumozást, a napozást. A terület erős dörzsölését 12 óráig, míg a kezelt terület szem felé történő masszírozását 48 óráig kerülnie kell. Ne végeztessen kozmetikai kezelést 2 napig. Ezekkel ugyanis a botulinum toxin más, kezelni nem kívánt területekre kerülhet.

 

A botox-kezelésről 20 éves alkalmazása alatt összegyűlt adatok szerint az éveken át folytatott kezelés biztonságos. Pontos adagolás esetén a botulinum toxin káros hatás visszamaradása nélkül, teljesen lebomlik. Mellékhatás ritkán alakul ki, azok enyhék és teljesen megszűnnek. Közvetlenül a kezelés után a szúrások helyén bőrpír és enyhe duzzanat alakulhat ki. Ritkán előfordulhat 1-2 napig tartó fejfájás, a közeli izmok gyengesége (pl. a felső szemhéjnál), ekkor meg kell várni, amíg spontán visszatér az izomműködés. A szúrás miatt bevérzés megelőzésére vérhígítók szedését fel kell függeszteni a beavatkozás előtt.

 

Hatása 1-5 nap után kezdődik, 10-12 nap alatt teljesedik ki. Csaknem teljesen megszüntethetők a felületesebb ráncok, a mélyebbek pedig látványosan sekélyebbé válnak. Az Ön arca fiatalosabb, pihentebb lesz, eltűnik a mérges vagy a szomorú tekintet. A botox-kezelés csupán a kezelt izmok aktivitását csökkenti, vagyis a természetes mimikához szükséges izmok működése megmarad. Továbbra is tudja majd érzékeltetni környezetében az érzéseit miközben mosolyog, vagy mérgelődik.

A botox kezelés után kb 3-5 hónapig tart a ránctalanság.

 

A botox-kezelés az injekció hatásának elmúlásával újra megismételhető. A botox lebomlása miatt helyreáll az ingerületátvitel az idegvégződések és az izom közt, és az izomzat újra képes összehúzódni. Két kezelés között legalább 3 hónapnak kell eltelnie. Minél többször történik botox kezelés, annál tovább tart a hatása, ugyanis amíg nem képződik naponta több ezer új ránc, addig az irhában újratermelődnek a bőr rugalmasságáért felelős kollagén rostok.

 

Nem alkalmazható a botox-kezelés a következő esetekben: ha Ön allergiás a botulinum toxinra, vagy az injekció bármely egyéb összetevőjére (pl. humán szérum albumin), terhesség, ill. szoptatás alatt. Adása nem ajánlott 18 év alatt és 65 év felett.
« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Dr. Krecsányi Kálmán

9700 Szombathely,
Rendelő: Dolgozók útja 1/a.
Telefon:
36/30/9940354
E-mail:
krecsanyi.kalman@gmail.com
Dr. Krecsányi Kálmán - MagyarDr. Krecsányi Kálmán - NémetDr. Krecsányi Kálmán - Angol