Comb plasztika

A comb a test más részeihez hasonlóan idővel veszít feszességéből. A combplasztika során a plasztikai sebész eltávolítja a megereszkedett bőrt és a felesleges zsírszövetet, így visszanyerheti combjai rugalmasságát és korábbi formáját.

Az első konzultáció alkalmával plasztikai sebészünk egy vizsgálatot követően megbeszéli Önnel, hogy milyen korrekció szükséges. Elmagyarázza a combplasztika menetét, megmutatja, hogy hol fognak elhelyezkedni a szükséges bemetszések. Ezt követően átbeszélik az esetleges kockázati tényezőket és kizáró okokat.

 

A plasztikai műtét előtt Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie, hogy felderítsük, nincs-e olyan egészségügyi problémája, amely befolyásoló tényező lehet a combplasztika szempontjából. A kivizsgálás során laborvizsgálatokat, szükség szerint egyéb vizsgálatokat (EKG, röntgen, stb.) végzünk, a plasztikai sebész javaslata alapján.

Bizonyos esetekben a combplasztika előtti napokban életmódváltást tanácsolunk. A megfelelő gyógyulás elősegítéséhez fontos, hogy ne dohányozzon, mert a nikotin lassítja a regenerációs folyamatokat és károsan befolyásolja a sebgyógyulást. A combplasztika előtti napokban könnyű ételeket fogyasszon, igyon sok folyadékot és szedjen vitaminokat (C-vitamin, szelén, cink). A combplasztika előtt két héttel kerülje az aszpirin, a gingko biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatát.

 

A combokon felszaporodott zsírszövet megfelelő bőrtónus esetén és 40 év alatt műtét nélkül, zsírleszívás útján eltávolítható. 40 év felett, testsúlyingadozások, nagymértékű fogyások következtében a bőr rugalmassága csökken, a bőr alatti kötőszövet meggyengül és a combok belső felszínén kinyúlik a bőr, amit csak plasztikai műtéttel lehet korrigálni. A combplasztika során a plasztikai sebész a felesleges bőrt a zsírszövettel együtt eltávolítja. A beavatkozás átlagos időtartama 2-3 óra, a műtétre altatásban kerül sor.

 

Műtéti technika alatt a szükséges bemetszések helyének megválasztását, elhelyezkedését értjük. Annak érdekében, hogy a hegek teljesen rejtve maradjanak a plasztikai sebész a szeméremdomb oldala mentén, a bikini vonalban és a combhajlatban ejt bemetszést. Ezzel a metszéssel biztosítható, hogy a képződő heg ne legyen kiszélesedett, vaskos és a bikini vonalon belül rejtve maradjon. A combplasztika során helyi érzéstelenítést és teljes altatást végzünk. Amennyiben csak zsírleszívás szükséges, a felesleges zsírszövetet a plasztikai sebész vékony, 4-6 mm-es átmérőjű csöveken keresztül, vákuumos szívással, 0,5 cm-es rejtett metszéseken keresztül távolítja el. A zsírleszívást is altatásban végezzük, időtartama 1,5-2 óra.

A combplasztika műtét után egy éjszakát kell  Intézetünkben töltenie.

 

 A combplasztika után 6 hétig egy speciális szorító ruhát kell viselnie, amit biztosítunk az Ön számára. A felépülés első két hete alatt Önnek minden megerőltető fizikai munkát kerülnie kell. Különösen a tartós állás, a hosszú séta és a lábak terpesztése kerülendő. Három hét elteltével már könnyű testmozgás elkezdhető. Két hónapig kerülje a szoláriumozást, a napozást és a szauna használatát. A heggyógyulás elősegítése érdekében hegkezelő krémek használata javasolt.

A combplasztikát követően a 7. és 14. napon, a 6. és 12. héten kontrollvizsgálaton kell részt vennie. A plasztikai műtétet megelőző vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. A combplasztika rutin beavatkozásnak számít, így a komplikációk előfordulási esélye csekély, de nem zárható ki. Ilyen szövődmény lehet a sebfertőzés, vér- és savógyülem kialakulása, keloidos hegképződés.

A combplasztika után Ön ismét feszes, formás combokkal büszkélkedhet majd. A külső hegek gyógyulási ideje kb. 6 hónap, míg a belső hegek 2 év alatt gyógyulnak be teljesen.
« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Dr. Krecsányi Kálmán

9700 Szombathely,
Rendelő: Dolgozók útja 1/a.
Telefon:
36/30/9940354
E-mail:
krecsanyi.kalman@gmail.com
Dr. Krecsányi Kálmán - MagyarDr. Krecsányi Kálmán - NémetDr. Krecsányi Kálmán - Angol