Felkar plasztika

A felkarplasztika egyre népszerűbb és kedveltebb plasztikai beavatkozás! A feszes felkar nem tűnik elérhetetlen célnak, mégis, akiknek problémás ez a terület jól tudják, hogy az egyik legmakacsabb testrésszel állunk szemben.

 

A felkarplasztika gondolata gyakrabban fordul meg azon nők fejében, akiknél az idő múlásával vagy hirtelen, nagymértékű fogyás következtében a bőrszövetek rugalmassága csökken és a csak mindenki által „integető izomnak” nevezett bőrfelesleg alakul ki, de felkarplasztikára kerül sor túlzott zsírlerakódás esetében is. A kialakult helyzetek bármelyike problémát okozhat a közérzetben, sőt rosszabb esetekben akadályozhat az öltözködésben és nehezebben is rejthető, főleg nyáron.

 

A felkarplasztika nem tartozik a leggyakoribb műtétek közé, mert egy nehezen gyógyuló terület, és a hegek is sokszor zavaróak lehetnek. A páciensnek mindig mérlegelnie kell, hogy a megereszkedett bőr mennyire zavarja a hétköznapi életben. A felesleges bőrmennyiségtől függ, hogy milyen mértékű beavatkozásra lesz szükség. A műtéti idő 1- 2 óra lehet ennek függvényében.

Amennyiben a bőr megereszkedése minimális, és inkább túlzott mértékű zsírlerakódásról van szó, elegendő lehet csak a zsírleszívás, amely után várhatóan a bőr rugalmasságánál fogva visszanyeri természetes, eredeti feszességét. Ha közepes mértékű megereszkedésről beszélünk, akkor elég egy kisebb vágást ejteni a felkar, közvetlen hónalj alatti részén, és ezen a területen metsszük ki a felesleges bőrmennyiséget. Ha szükséges, ezt a beavatkozást is kombinálhatjuk zsírleszívással.

 

Amennyiben nagymértékű, a felkar egészére kiterjedő bőrmegereszkedésről van szó, akkor szükséges a felkar teljes belső hosszában vágást ejtenünk, amennyiben a megereszkedés a hónaljat is érinti, a metszést meghosszabbítjuk ebbe az irányba is. Ha csak zsírleszívásra kerül sor, akkor a gyógyulási idő sokkal rövidebb, hiszen nincsen műtéti vágás, csak egy kis bemeneti seb. Karszorító hordása azonban ebben az esetben is fontos 4-6 hétig.

 

A műtétet követően általában egy éjszakát kell a klinikán tölteni. A műtéti terület 2-3 hétig duzzadt és feszes lehet, a varratszedés 2-3 hét elteltével történik. Szorító viselése 6 hétig szükséges. Amennyiben nem fizikai munkáról van szó, a páciens akár 1 hét után visszatérhet dolgozni. A műtéti terület 2-3 hónapon belül teljesen begyógyul, és csak egy vékony heg marad látható.
« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Dr. Krecsányi Kálmán

9700 Szombathely,
Rendelő: Dolgozók útja 1/a.
Telefon:
36/30/9940354
E-mail:
krecsanyi.kalman@gmail.com
Dr. Krecsányi Kálmán - MagyarDr. Krecsányi Kálmán - NémetDr. Krecsányi Kálmán - Angol