Mell nagyobbítás

A szilikon implantátumos mellnagyobbítás a legnagyobb számban végzett, nagyon biztonságos plasztikai sebészeti műtét. A jó néhány különböző műtét típus és a sokféle szilikon implantátum miatt fokozott körültekintéssel javasolt kiválasztani a megfelelő eljárást.

A mellnagyobbítást minden esetben jól felszerelt műtőben, intézményben végezzük, ahol a szükséges speciális műszerezettség és a műtét utáni megfigyelés biztosított. A műtét típustól függően 1-2 óra közti időt vesz igénybe.

Vizsgálatok és teendők a mellnagyobbítás előtt

§     Plasztikai sebészeti konzultáció

§     Mell kivizsgálás – 35 év alatt mell ultrahang, 35 év felett mammográfia, mell MR

§     Műtéthez szükséges – altatóorvosi vizsgálat, laborvizsgálatok, vér, vizelet, EKG, mellkas röntgen

A műtét napján

Az otthoni műtéti készülődés után, a klinikára érkezéskor megtörténik az adategyeztetés, a személyre szóló dokumentumok kitöltése, kórterem elfoglalása.

A beleegyező nyilatkozatok aláírását, és a részletes fotó dokumentációt követően, az előkészítés során asszisztenseink segédkeznek a szemüveg, kontaktlencse, ékszerek, piercingek, órák levételében és biztonságba helyezésében, majd sapkát, köpenyt, papucsot adnak a páciensre. A mellekre berajzoljuk a műtéti tervet.

Kezdődik a mellnagyobbító műtét

Az előkészületek után nyugtató, fájdalomcsillapító koktélt adunk, és betoljuk a műtőbe. A műtét kezdetén a gyógyszerek miatt álmosság keríti hatalmába. Arcmaszkból oxigént kap, és elalszik.

A páciens alkata, a mell formája és az egyéni kívánalmak határozzák meg mind a bemetszés irányát, mind a mellimplantátum helyét.

Mellnagyobbításnál a bemetszés három irányból történhet

1. Mell alatti redőből – A metszés kevésbé feltűnő, a mellimplantátum behelyezése innen a legkönnyebben és legbiztonságosabban. (szubmammaris mellnagyobbítás)

2. A bimbóudvar szélén – A heg általában alig láthatóan gyógyul, de ez a behelyezés olyan hölgyeknek ajánlott, akik már szültek, szoptattak. (periareolaris mellnagyobbítás)

3. Hónaljból – Csak kisebb implantátumokat javasolt behelyezni, és biztonságosan csak speciális műszerekkel, száloptikás videóval javasolt azért, hogy a mell nyirok keringése ne károsodjon, és a beültetés szimmetrikus legyen. (axilláris mellnagyobbítás)

A mellimplantátum behelyezése történhet

1. A mellszövet mögé, a mellizom fölé helyezésnél a mell tapintása, mozgása természetesebb lehet, de észrevehetőbb lehet az implantátum és nagyobb a tokzsugorodás veszélye. (retroglanduláris mellnagyobbítás)

2. Részlegesen izom alá helyezéssel – dual-plane technika – a saját mellállományhoz képest relatív nagy implantátumok is természetes hatást keltenek, és ideális mellformát alakítanak ki. (szubmuszkuláris mellnagyobbítás)

A mellimplantátum mellszövet mögé helyezése

Mirigyállomány mögé helyezésnél a kis metszésből speciális, jól kidolgozott technikávalfelemeljük a mellállományt – ha lehet, az izompólyával együtt, amivel jelentősen csökkenthetjük a műtét utáni hosszútávú problémákat, mint pl. a tokzsugorodást.

A megfelelő nagyságú üreg kialakítását követően azt kifertőtlenítjük, majd az ellenoldalon is végrehajtjuk a fenti lépéseket, hogy biztosítsuk a szimmetriát. Az implantátumokat behelyezzük, és a műtéti területet több rétegű öltéssorral zárjuk, általában felszívódó varratokkal.

A mellimplantátum izom alá helyezése

Izom alá helyezés esetén – eltekinthetünk a mellszövet leválasztásától, vagy – a dual-plane technika szerint a fent leírtaknak megfelelően leválasztjuk a mellállományt, és az izmot attól függetlenül felemeljük a mellkasról. Az implantátum üregét így több szövet fedi.

Ezzel csökkentjük a tokzsugorodás esélyét, az állomány hosszútávú fogyását, és biztosítjuk, hogy a mellimplantátum felső és belső széle ne váljon feltűnővé az évek során. Az izom belső-alsó szélét átvágjuk, hogy az implantátum formájának megfelelően ívelt legyen az üreg, és az izom ne tudja feltolni a mellimplantátumot idővel, de vigyázunk rá, hogy a mellek belső szélein maradjon izompólya, amivel megakadályozzuk a mellek “összefolyását”.

Mellplasztika – mellfelvarrás belső rögzítéssel

Zárt mellfelvarrást végzünk, ha a mell kissé megereszkedett, de még nincs szükség hagyományos mellfelvarrásra, viszont a páciens mellnagyobbítást kér. Ilyenkor a mellszövetet egy magasabb pozícióban varrjuk vissza a mellizomra, plusz külső hegek nélkül feljebb emelve azt.

A mellnagyobbítás után

A sebzárást követően felhelyezzük a ragasztókat, kötéseket, a speciális melltartót és esetleg szorítópántot. A kívánt eredmény eléréséhez mellnagyobbítás után a melltartó viselése 6-10 hétig ajánlott.

Mellimplantátum minősége és garancia

Csak  a bizonyítottan legjobb minőségű, élettartam garanciás, az amerikai FDA és CE szabványoknak megfelelő mellimplantátumokat használunk.

A biztonságról

A szoptatást a mellnagyobbítás nem befolyásolja, mivel az emlő mirigyállománya érintetlen marad. A mell továbbra is vizsgálható különösen, ha a mellimplantátum az izom mögött helyezkedik el. Sőt az implantátumos mellnagyobbításon átesett hölgyek, köszönhetően a gyakori önvizsgálatnak és szoros orvosi követésnek, védettebbek a súlyos mellproblémáktól.

A szilikon gél szivárgást teljesen kizárni egyik mellimplantátum esetében sem lehet, az európai egészségügyi hatóság biztonsági határértékét azonban egyik implantátum sem lépheti, lépi át. A szilikon gél nincs egészségkárosító, vagy rákkeltő hatással a szervezetre, a hegkezelésben pl. több hétig 24 órás szilikon bőrtapaszokat alkalmazunk.

 

Előtte-utána képek:


« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Dr. Krecsányi Kálmán

9700 Szombathely,
Rendelő: Dolgozók útja 1/a.
Telefon:
36/30/9940354
E-mail:
krecsanyi.kalman@gmail.com
Dr. Krecsányi Kálmán - MagyarDr. Krecsányi Kálmán - NémetDr. Krecsányi Kálmán - Angol